

De ene buitenmuur is de andere niet. Sommige muren laten veel te veel kou of warmte door. Weer andere muren kampen met vochtproblemen. Hoe lost u dat op? W’all-in-One® voorzetwanden van Faay zijn dé oplossing voor isolatie van binnenuit. W’all-in-One® bestaat uit PIR hardschuim dat aan een zijde afgewerkt is met een gipsplaat. Isoleren en afwerken in één handeling. Direct en makkelijk te verwerken. Met een mooi, blijvend thermisch rendement zonder vochtproblemen.
W’all-in-One® Basic is een voorzetwand met maximale thermische isolatie. Naast W’all-in-One®-panelen met sponning zijn er ook W’all-in-One®-panelen met rechte, ongeprofileerde langskanten. De W’all-in-One® basic-panelen. Deze worden met FAAYFOAM montageschuim direct tegen de wand/muur bevestigd, zonder luchtspouw. Wanneer het een hangend of hellend vlak betreft, dienen per plaat 5 mechanische bevestigingspunten te worden aangebracht. De PG basic biedt maximale thermische isolatie bij een minimale dikte. Ofwel: hoger comfort, lagere energiekosten, minimaal ruimteverlies. Hoe dikker de W’all-in-One®, hoe hoger de isolatiewaarde.
W’all-in-One® System is bestemd voor het thermisch (na)isoleren aan de binnenzijde van wanden. W’all-in-One® System bestaat uit een hoog isolerende, vormvaste, brandveilige PIR-plaat verlijmd op een 9,5 mm dikke gipsplaat. Het systeem wordt aan de onderzijde geplaatst op houten sloffen en aan de bovenzijde tegen spouwlatten. De W’all-in-One® panelen zelf hoeven niet vastgeschroefd te worden!
De W’all-in-One® biedt maximale thermische isolatie bij een minimale dikte. Ofwel: hoger comfort, lagere energiekosten, minimaal ruimteverlies. Hoe dikker de W’all-in-One®, hoe hoger de isolatiewaarde. De W’all-in-One® voldoet aan het Bouwbesluit en is KOMO-gecertificeerd. De wand is ongevoelig voor vocht en biedt een blijvend hoog thermisch rendement. Deze voorzetwand is de ideale oplossing voor koude muren.
Voor de aansluiting van een PG-wand op andere elementen is er PG Seal band. Dit zeer fijne polyurethaanschuim met semi-gesloten cellen heeft uitstekende luchtdichtende eigenschappen en voldoet aan de allerhoogste eisen voor luchtdicht en klimaatneutraal bouwen. Zeer geschikt om luchtlekken bij aansluitingen – zoals dak-gevel- of dak-dakraamaansluitingen – goed af te dichten. Door gebruik te maken van PG Seal band is de gewenste luchtdichtheid eenvoudig en doeltreffend te behalen. Een goed alternatief dus voor PUR!
De PG Seal band is speciaal ontworpen voor het creëren van duurzame luchtdichte aansluitingen. Met PG Seal band in combinatie met onze PG Roofing panelen bent u verzekerd van een lage Qv10 (luchtdoorlatendheid) en de hoogste luchtdichtheidsklasse (klasse 4) volgens NEN-EN 12207. Bovendien is het snel en eenvoudig te verwerken. Bekijk het SHR-rapport met testresultaten.
PG Roofing panelen zijn speciaal ontwikkeld voor thermische (na)isolatie aan de binnenzijde van een hellend dak. PG Roofing is een isolatiepakket bestaande uit een PIR plaat in diverse dikten met een aluminium cachering, een dampremmer aan de warme zijde en een 9,5 mm gipsplaat als afwerking. Dit thermisch isolerend voorzetelement biedt een maximale isolatie van RC 4,06. De Faay isolatieplaten worden tegen het dakbeschot bevestigd en maken de woning een stuk energiezuiniger wat weer resulteert in een lagere energierekening.
FAAY PG Roofing is maximaal warmte-isolerend bij een minimale dikte, is ongevoelig voor vocht, kent geen koudebrug of warmtelek, en het kent een blijvend hoog thermisch rendement. Bovendien is iedere afwerking mogelijk en voldoet PG Roofing aan alle Bouwbesluiteisen.
Gebruik voor het bevestigen van de W’all-in-One®-systeem panelen de daarvoor bestemde gipsplaatschroeven. Deze schroeven zijn voor de diverse uitvoeringen in de daarvoor bestemde lengtemaat leverbaar.
De schroeven zijn in de volgende maten verkrijgbaar:
Faay W’all-in-One® is een kant-en-klaar systeem met isolatie, dampremmende folie én afwerking met gipskartonplaat in een. Dat zorgt ervoor dat de montagesnelheid van W’all-in-One® zeer snel verloopt met een minimum aan afval en overlast voor de bewoners. Zeker een pre als de renovatie van een woning of appartement in bewoonde staat wordt uitgevoerd.
Dankzij deze renovatie worden de huizen duurzamer en gezonder. Het isoleren en dichten van kieren verhoogt het wooncomfort. Daarnaast profiteren de bewoners na de renovatie met W’all-in-One® van een flinke besparing op de energielasten en zitten ze er ook nog eens warmpjes bij!
FAAY W’all-in-One® is er in een veelheid aan uitvoeringen. Ze hebben echter allemaal gemeen dat ze maximale thermische isolatie bij een minimale dikte bieden. Zo geeft de W’all-in-One® een thermische isolatie van 2.72 m² K/W (Rc) bij een dikte van slechts 60 mm en een thermische isolatie van 4.95 m² K/W (Rc), bij een dikte van 110 mm (genoemde isolatiewaarden zijn inclusief steensmuur).
De panelen bestaan uit een combinatie van PIR hardschuim verlijmd op een 9,5 mm dikke gipsplaat. De panelen hebben een sponning en worden bevestigd tegen de achterwand. Dit gebeurt met PG-verbindingsregels die koudebruggen uitsluiten.
Er is ook een vrijdragende variant, als bijvoorbeeld het monteren van koppelprofielen op de muur niet kan of mag.
Energiebesparing in gebouwen heeft de aandacht van niet alleen de Rijksoverheid en de bouwsector, maar ook in toenemende mate van consumenten. Uit milieu- en kostenoverwegingen zijn het gebruik van spaarlampen en het graadje lager zetten van de thermostaat een nationale sport geworden. Met name het isoleren van (huur)woningen levert een flinke energiebesparing op, waarmee een woning een labelsprong kan maken van een laag naar een (veel) hoger energielabel. Met FAAY W’all-in-One® is energielabel A goed mogelijk.
Bent u eigenaar van een koopwoning en is deze woning uw hoofdverblijf of wordt deze uw hoofdverblijf direct na renovatie? Dan kunt u gebruik maken van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing kunnen woningeigenaren subsidie aanvragen voor isolatiemaatregelen, een zonneboiler, een warmtepomp en aansluiting op een warmtenet.
Een voorwaarde is dat de aanvrager twee isolatiemaatregelen neemt, bijvoorbeeld zowel de gevel als het dak vanuit de binnenzijde na-isoleert. De subsidie is aan te vragen via www.rvo.nl.
Ook Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) kunnen subsidie aanvragen. De subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) richt zich niet alleen op warmtepompen of zonnepanelen. Het isoleren van uw huis door wand- en dakisolatie, zoals met FAAY panelen voor na-isoleren aan de binnenzijde van de woning, valt daar zeker ook onder.
Ook is er een minimaal aantal m2 om in aanmerking te komen voor subsidie.
Wordt de isolatie aangebracht door een vakman, dan geldt voor deze werkzaamheden een lager Btw-tarief van 9 in plaats van 21 procent. Per woning kan de subsidie oplopen tot tienduizend euro.
Ga naar www.rvo.nl voor alle details.
Goede isolatie met FAAY W’all-in-One®, uitstekende kierdichtheid met PG Seal band, constructie zonder koudebruggen, geïsoleerde kozijnen, ramen en deuren, slimme ventilatie en duurzame energievoorziening dragen bij aan NOM. NOM staat voor Nul-op-de-Meter. Een nul-op-de-meterwoning is energieneutraal en levert de bewoners bovendien een grote besparing op de kosten voor energie op. Het verduurzamen van een woning gebeurt door middel van optimale isolatie en kiezen voor een nieuwe manier van verwarmen (aardgasvrij). Met een gezond en aangenaam binnenklimaat in de woning. (bron: nomkeur.nl) Naast een hoge isolatiewaarde heeft ook een lage luchtdoorlatendheid een positieve impact op een lage EPC.
Om zeker te zijn dat een woning luchtdicht (of ook wel kierdicht) is, kun je ter controle een blowerdoortest toepassen. Met zo’n test kan zuiver gekeken worden naar eventuele luchtlekken. Tijdens een luchtdichtheidsmeting wordt de ‘blower’ in een deur gezet. Dit is in feite een krachtige ventilator waarmee je het huis op onder- of bovendruk zet. De blower meet hoeveel lucht er nodig is om een bepaald drukverschil te krijgen, wat meteen ook aangeeft hoeveel lucht de gebouwschil doorlaat.
Wat wij vandaag de dag verlangen van een gebouw is zoveel anders dan pakweg 20 jaar geleden en daarvoor. De huidige EPC-norm is onvergelijkbaar met de prestatie-eisen van toen. De manier van bouwen was vroeger ook volstrekt anders dan nu. Daarom is het van het grootste belang voor milieu en portemonnee om de prestaties van oudere woningen op te krikken naar het niveau van vandaag. Koudebruggen zijn de onzichtbare vijand van de energierekening. Na-isoleren is dan het toverwoord. Het dunne voorzetwandsysteem van Faay, W’all-in-One®, is zodanig doorontwikkeld dat ook dagkanten bij kozijnen in het assortiment zijn opgenomen die naadloos aansluiten op het bestaande systeem. Juist bij dagkanten kan het warmteverlies door een koudebrug oplopen tot 20 procent. Met deze aanvulling van Faay is ook dat verleden tijd. Deze prefab dagkanten sluiten naadloos aan op de andere elementen uit het assortiment. Door deze toevoeging worden koudebruggen effectief voorkomen en kunnen woningen in hun geheel zeer eenvoudig maar effectief worden geïsoleerd.
Thermische isolatie 2.72 m² K/W (Rc)
Thermische isolatie 3.16 m² K/W (Rc)
Thermische isolatie 4.06 m² K/W (Rc)
Thermische isolatie 4.95 m² K/W (Rc)
Thermische isolatie 5.39 m² K/W (Rc)
FAAY wanden zijn niet alleen uniek vanwege hun onovertroffen montagesnelheid, superieure kwaliteit en het kunnen voldoen aan elke relevante Bouwbesluit-eis. Ook qua afwerking zijn onze wandsystemen voor de droge binnenafbouw niet te evenaren. U kunt namelijk kiezen voor het zelf afwerken van de wanden, of voor het op de bouw laten komen met een afwerking die in de eigen fabriek van Faay is aangebracht. Ideaal voor bijvoorbeeld zorginstellingen en scholen.
Dankzij het gladde, effen wandoppervlak is het zelf afwerken van een Faay-wand een fluitje van een cent. Alles is mogelijk: tegelen, sausen, stucwerk, sierpleister en natuurlijk behang.
FAAY panelen kunnen fabrieksmatig van twee verschillende afwerkingen worden voorzien, elk met hun eigen range aan kleuren en dessins.
De bouwkundige detaillering bepaalt in belangrijke mate de kwaliteit en uitstraling van een gebouw. De kwaliteit van een project wordt immers voor een groot deel bepaald door de toegepaste producten en de detailleringen die als basis dienen voor de verwerking.
Om de ontwerpende, voorschrijvende, uitvoerende en controlerende partijen in de bouw te voorzien van de juiste informatie hebben wij een serie bouwdetails ontwikkeld, die zijn toegesneden op de meest voorkomende gebouwtypes en bouwmethodieken.
De Faay bouwdetails zijn met een gratis lidmaatschap te raadplegen en te downloaden.
Omdat het W’all-in-One® systeem eenvoudig is te verwerken en snel te monteren, een maximale thermische isolatie biedt tegen een minimaal ruimteverlies, is het systeem ideaal voor woningrenovatie.
De thermische waarde van (huur)woningen moet omhoog om te kunnen voldoen aan Energielabel A. De betrekkelijk kleine woningen in het renovatieproject zijn identiek en tijdens de renovatie blijven de woningen bewoond.
Steeds vaker betrekken mensen hun garage bij de woning om een extra kamer te creëren. De auto roest tegenwoordig niet meer en kan prima buiten staan of onder een carport.
Aan de binnenkant na-isoleren met W’all-in-One® zorgt voor een hoge thermische isolatie, waardoor de gecreëerde kamer op de plek van de garage het comfort krijgt die vergelijkbaar is met de rest van de woning.
Bij de renovatie van een monumentaal pand mag er meestal aan de buitenzijde niets veranderen. Ook kan de gevel doordrenkt zijn met vocht. Na-isoleren van een monumentaal pand gebeurt daarom altijd aan de binnenzijde.
Het gebruikt van W’all-in-One® met vrijstaande regel is op deze plek de oplossing. Het systeem is ongevoelig voor vocht en kent een hoge thermische isolatiewaarde met een minimale dikte. Het pand houdt de oorspronkelijke monumentale uitstraling terwijl binnen het comfort up-to-date is.
Wanden in kamers en gemeenschappelijke ruimtes in hotels moeten er strak uitzien. Bovendien is een goede geluidsisolatie van belang voor de aan elkaar grenzende kamers.
In deze whitepaper ‘Wijzer met na-isolatie’ zijn de belangrijkste zaken die je tegenkomt bij het na-isoleren van binnenmuren op een rij gezet. Het is geen beschrijving hoe je precies te werk gaat, je bent vakman, dus die kennis heb je al. Wel hebben we beschreven waar je op moet letten. Wil je je echter veel moeite besparen en sneller, eenvoudiger en zonder fouten werken, dan heeft Faay een veelzijdig systeem waarmee je eenvoudig iedere wand perfect na-isoleert.
Klik hier om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen rond om FAAY.
© 2023 Faay Wanden en Plafonds. © Copyright Faay Vianen B.V.
bekijk hier de algemene voorwaarden | privacy-statement | disclaimer