FAAY akoestische isolatiewanden:

als optimale geluidsisolatie er écht toe doet!

0
Geluidsisolatie ± 59 dB (Rw)58 dB (DnTak)
Faay Wanden en Plafonds - Geluidswerend - Akoestische isolatiewanden

Geluidsoverlast is een bron van ergernis die niet te onderschatten valt. Wooncomfort, maar ook werk- en studieresultaten hebben een directe relatie met het ervaren van geluidsoverlast. Dat dit ook geldt voor de gezondheidszorg in al zijn facetten zal niemand verbazen: middels onderzoek wordt het verband tussen geluidsoverlast en gezondheidsklachten steeds duidelijker.

De akoestische isolatiewanden van Faay zijn dé oplossing voor woon-, verblijfs- of werkruimten zónder gehorige muren. Ze zijn een weldaad voor de oren en dragen daarmee positief bij aan het verminderen van (gezondheids)klachten die te relateren zijn aan geluidsoverlast.

Het turnkey concept Quiet Room® Design & Build voor geluidswerende hotelkamers.

Het Kenniscentrum Geluidsisolatie (KGI), initiatiefnemer van het QR-label, het Quiet Room® Design & Build Totaalconcept ontwikkeld in samenwerking met haar kennispartners (waaronder Faay) op het gebied van geluidsisolatie. Dit turnkey pakket omvat alle benodigde kennis en geluidswerende maatregelen om hotelkamers stiller te maken plus de certificatie voor het QR-label.

FAAY IW90 akoestische isolatiewand

De IW90 is een slanke isolatiewand (90 mm). Het is een tweeschalig systeem: u stelt de wand zelf op de bouwplaats samen uit twee elementen GP22, met daartussen een spouw van 46 mm. Deze ankerloze spouw – zelf te vullen met minerale wol – voorkomt contactgeluiden en garandeert luchtgeluidsisolatie. De IW90 valt op door de lichte, eenvoudige constructie. De IW 90 wordt veel gebruikt in kantoren, zorginstellingen, onderwijsgebouwen en de woningbouw.

• Geluidsisolatie 50 dB (Rw) 49 dB (DnTak)

FAAY IW100 akoestische isolatiewand

De IW100 is een robuuste akoestische isolatiewand van 100 mm dik. De IW100 kent dezelfde opbouw als de IW90, zie hierboven.
De IW100 is een solide wand, perfect om privacy te waarborgen in bijvoorbeeld directiekamers, advocatenkantoren, het bankwezen
of in hotelkamers. De IW100 is ook uitstekend te gebruiken in een woon-, werk-, onderwijs- of zorgomgeving.

• Geluidsisolatie 45 dB (Rw) 44 dB (DnTak)

Geluidsisolatie-prestaties van FAAY scheidings- en woningscheidende wanden

Ook de FAAY scheidingswanden en woningscheidende wanden koppelen een uitstekende geluidsisolatie aan een groot montage- en gebruiksgemak. Dit wordt voornamelijk gerealiseerd door de massieve opbouw van de wandpanelen. Deze bestaan uit een vast geperste kernplaat van vlasscheven die aan weerskanten is afgewerkt met een gipsplaat. Bij spouwconstructies zoals bij de FAAY woningscheidende wandsystemen wordt de geluidsisolatie nog verder verhoogd door het vullen van de spouw met minerale wol. Door bovendien de naden tussen de wandpanelen af te werken en de aansluitingen tussen de wand en plafond/muren/vloeren secuur af te kitten, is de kans op ‘lekgeluiden’ nagenoeg nihil.

Geluidsisolatie- prestaties FAAY scheidingswanden

VP54: 30 dB (Rw) 29 dB (DnTak)
VP70: 29 dB (Rw) 28 dB (DnTak)
HV84 BinnenklimaatWand:
35 dB (Rw) 34 dB (
DnTak)

Geluidsisolatie- prestaties FAAY woningscheidende wanden

IW148: 56 dB (Rw) 55 dB (DnTak)
IW200: ± 59 dB (Rw) 58 dB (DnTak)