Skip to main content

Aanpak koudebrug bij dagkanten: koud kunstje

By 1 september 2013mei 22nd, 2017Nieuws

Energiebesparing in gebouwen heeft de aandacht van niet alleen de Rijksoverheid en de bouwsector, maar ook in toenemende mate van consumenten. Uit milieu- en kostenoverwegingen zijn het gebruik van spaarlampen en het graadje lager zetten van de thermostaat een nationale sport geworden. Ook het isoleren van (huur)woningen levert een flinke energiebesparing op. Toch lijkt het aanbrengen van isolatie veel gedoe voor het renovatiebedrijf en overlast voor de bewoner te betekenen. Maar is dat zo?

Warmteverlies tot 20%
Wat wij vandaag de dag verlangen van een gebouw is zoveel anders dan pakweg 20 jaar geleden en daarvoor. De huidige EPC-norm is onvergelijkbaar met de prestatie-eisen van toen. De manier van bouwen was vroeger ook volstrekt anders dan nu. Daarom is het van het grootste belang voor milieu en portemonnee om de prestaties van oudere woningen op te krikken naar het niveau van vandaag. Koudebruggen zijn de onzichtbare vijand van de energierekening. Na-isoleren is dan het toverwoord. Faay heeft een dun voorzetwandsysteem dat zodanig is doorontwikkeld dat nu ook dagkanten bij kozijnen in het assortiment zijn opgenomen die naadloos aansluiten op het bestaande systeem. Juist bij dagkanten kan het warmteverlies door een koudebrug oplopen tot 20 procent. Met deze aanvulling van Faay is ook dat verleden tijd.

bij dagkanten kan het warmteverlies door een koudebrug oplopen tot 20 procent!’


Hoge isolatiewaarde
Het systeem bestaat aan de ene zijde uit een gipskartonplaat en aan de andere uit pir-isolatie voorzien van reflecterende folie. Zelfs bij geringe dikte haalt pir een hoge isolatiewaarde, die nog eens extra wordt verhoogd door de reflecterende folie, die tevens voor de benodigde dampdichtheid zorgt.

Eenvoudig te plaatsen
Het grote voordeel van na-isoleren met bijvoorbeeld het W’all-in-One® thermisch isolerend voorzetwandsysteem van Faay is dat het zo goed als geen overlast veroorzaakt. Het eenvoudig plaatsen ervan kost een beperkte hoeveelheid tijd en er is een groot assortiment standaardmaten. Het laatste zaagwerk om tot in detail alles op maat te krijgen, kan ter plaatse worden gedaan. Het werken met het lichtgewicht voorzetsysteem is voor iedereen een plezier: de vakman en de bewoner van het te renoveren pand. De aanpak van koudebruggen is met Faay een koud kunstje geworden.

[image_with_animation image_url=”19157″ animation=”Fade In” img_link_target=”_self”]