Skip to main content

De geluidsisolerende kwaliteiten van FAAY plafonds en wanden

By 27 juli 2016mei 24th, 2017Nieuws, Nieuws op homepage
Faay Wanden en Plafonds - Geluidswerend - Akoestische isolatiewanden

Een recent gehouden onderzoek toont aan dat een kwart van de Nederlanders weleens bonje met de buren heeft. De meest gehoorde klacht is geluidsoverlast, vooral door muziek. (Bron: NOS)

Hoewel dit onderzoek zich richt op particulieren, kennen natuurlijk ook sectoren als onderwijs, zakelijk, verzorging en dienstverlening hun problemen als het op geluidsisolatie aankomt. Geluidsoverlast naar boven-, onder- en/of naastgelegen ruimten door bijvoorbeeld spraak of kantoor- en audiovisuele apparatuur zijn aan de orde van de dag.

Het mooie van de producten van Faay Vianen is dat ze alle van nature geluidswerend zijn. Zo worden FAAY plafonds (semi)zwevend opgehangen, wat het doorgeven van geluidstrillingen reduceert. Bovendien kan de akoestische isolatie nog verder worden opgevoerd door het toevoegen van een mineralewolpakket bovenop de panelen van de systeemplafonds.

Dus behalve voor een brandwerend plafond is FAAY ook het merk voor een mooi én geluidsisolerend plafond.

Geluidsisolerende wanden

De geluidswerende wanden van FAAY danken hun akoestisch isolerende eigenschappen aan het feit dat de woningscheidende versie dubbelschalig wordt opgebouwd.

Daarbij wordt de spouw gevuld met een mineralewolpakket. Dit opgeteld bij de grote massa van de FAAY wandpanelen geeft een solide basis die een bijzonder hoge geluidswering geeft. Dankzij die massa zijn ook de enkelschalige FAAY wanden hoog geluidsisolerend.

Doordat zowel de plafonds als de wanden van FAAY naar wens akoestisch ontkoppeld kunnen worden gemonteerd, is een doos-in-doosconstructie mogelijk (als de vloer van de ruimte ook van het ‘zwevende’ type is). Het grote voordeel van zo’n doos-in-doos is de volledige akoestische ontkoppeling van de hoofdconstructie van een woning of gebouw. Optimale geluidsisolatie is het resultaat. Bekijk de akoestische waarden voor de plafonds en de wanden en onze specifieke akoestisch isolerende plafond– en wandoplossingen.