Skip to main content

Jumbo opent haar tweede Foodmarkt in Amsterdam

By 27 juli 2021Nieuws, Project

Op het voormalige Stork terrein, naast de Kromhouthallen, in Amsterdam-Noord is een unieke oude industriehal omgeturnd tot hypermoderne Foodmarkt. Met 2600 vierkante meter is de nieuwe Foodmarkt wel een stuk kleiner van opzet dan haar Bredase zusje die 6000 vierkante meter groot is.

Net als voor de Jumbo Foodmarkt in Breda is ook hier gekozen voor de FAAY scheidingswand VP70. 1300 m2 flexibele wandelementen, die demontabel zijn, maar toch robuust.

Schroefvast
De wandpanelen hebben een kern van vlasscheven (een restproduct van de vlasteelt) met aan weerszijden een toplaag van gipskarton. De massieve kern geeft enorme stabiliteit en constructieve sterkte, hoge stootvastheid en maximale schroefvastheid: schroefvast met een uittrekkracht van 110 kg (gewone schroef) tot 230 kg (houtdraadbout zónder plug)!  Zo’n schroefvastheid geeft een keur aan mogelijkheden en zorgt samen met de ingebouwde leidingschachten en demontabelheid, voor een hoge mate van indelingsvrijheid.

Snelheid staat voorop
Snelheid was ook een van de vereisten voor dit project. Faay panelen zijn eindbeplating, spouwvulling en stijl- en regelwerk in één, wat zorgt voor een snelle (en dus kostenefficiënte) montage.

Trots dat Faay een aandeel heeft mogen leveren in ook deze Foodmarkt. Een winkel welke bestaat uit 70 % versafdeling met versgebakken broodjes, salades, sushi en een overdaad aan vegetarische producten. Inspiratie opdoen, zien, ruiken, proeven. Een belevenis om boodschappen te doen én kwaliteit leveren, dat is wat Jumbo haar klant wil meegeven. Bij dat laatste sluit Faay zich volledig aan.

Een winkel voor iedereen, elke dag verrassend en betaalbaar.