Skip to main content

De coronacrisis zet ons zorgsysteem op scherp. Binnen een week worden meerdere hallen in Rotterdam Ahoy omgebouwd tot een tijdelijk noodhospitaal waar patiënten kunnen worden opgevangen.

 

Faay kreeg de vraag van Jan Snel in recordtijd onze VP54 wanden te leveren. Omdat Faay wanden prefab panelen zijn en er altijd een voorraad aanwezig is, konden we snel aan dit bijzondere verzoek voldoen. De keuze voor Faay wanden lijkt in nog een ander opzicht een logische. Onze wanden zijn snel en gemakkelijk te plaatsen, sterk en bovendien geluidsisolerend.

Omdat het coronavirus zich met een zeer grote snelheid verspreid, moet dit tijdelijke noodhospitaal met een kleine 700 plekken binnen zeer korte tijd gereed zijn. Het noodhospitaal zal gebruikt worden voor patiënten die niet naar het ziekenhuis hoeven, maar te ziek zijn om thuis te kunnen blijven.

Faay is blij om op deze manier mee te kunnen werken aan een noodhospitaal tijdens de coronacrisis. Door onze wanden binnen recordtempo te leveren, kunnen ziekenhuizen ontlast worden en kunnen meer patiënten geholpen worden.