Skip to main content

Iedere huiseigenaar of bewoner die investeert in het verduurzamen van zijn woning komt onder bepaalde voorwaarden in aanmerking voor subsidie. Ook Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) kunnen subsidie aanvragen. De subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) richt zich niet alleen op warmtepompen of zonnepanelen. Het isoleren van uw huis door wand- en dakisolatie, zoals met FAAY panelen voor na-isoleren aan de binnenzijde van de woning, valt daar zeker ook onder.

Sinds 1 juni 2020 is de subsidieregeling zelfs verruimd van 20 procent tot 30 procent

Energiebesparende maatregelen komen het best tot hun recht wanneer een woning goed is geïsoleerd, dus geen warmte verliest en kou toelaat. Om energieverbruik omlaag te brengen kun je HR++glas en vloer-, gevel- en dakisolatie toepassen. De overheid stimuleert dit soort energiebesparende maatregelen. Sinds 1 juni 2020 is de subsidieregeling voor huiseigenaren en VvE’s zelfs verruimd van 20 procent tot 30 procent. Een voorwaarde is dat de aanvrager twee isolatiemaatregelen neemt, bijvoorbeeld zowel de gevel als het dak vanuit de binnenzijde na-isoleert.

Wordt de isolatie aangebracht door een vakman, dan geldt voor deze werkzaamheden een lager Btw-tarief van 9 in plaats van 21 procent. Per woning kan de subsidie oplopen tot 10 duizend euro.
De subsidieregeling voor huiseigenaren en bewoners loopt tot en met het einde van dit jaar (31 december 2020). Subsidie voor VvE’s loopt nog even door: tot en met 31 december 2022.

Ga naar www.rvo.nl voor alle details.

Na-solatie