Skip to main content
Vlasberichten

Gezien het belang van langdurige CO2-opslag in relatie tot klimaatopwarming en de groeiende bio-economie, kijken meer marktpartijen in de richting van bouwtoepassingen. Lang-cyclische (= méérdere gebruiksjaren of zelfs decennia) opslag van CO2 is méér dan ooit aan de orde. Indien we dit in bouwtoepassingen kunnen combineren met andere vlas-typische functionaliteiten (ratio sterkte/gewicht, akoestische demping, isolatiewaardes, …), dan hebben we terug een “winnende combinatie” voor vele jaren ver. De latijnse naam voor vezelvlas “linum usitatissimum” (het zeer nuttige/veelzijdige vlas) kan hierdoor terug een deel van de oplossing worden in de strijd tegen verdere klimaatopwarming door inzet in duurzaam en bio-based bouwen. De tijd is méér dan rijp hiervoor! Zowel in België als in Nederland is de interesse voor de inzet van vlas-componenten voor een bio-gebaseerde bouw-industrie dan ook terug sterk stijgend. In ons gemeenschappelijk bio-economie-traject met ILVO zullen we dit als ABV ook verder op de kaart pogen te zetten. We werden recent ook gecontacteerd door diverse Belgische bouw-gerelateerde bedrijven om hier een verdere afstemmings-agenda te bewerkstelligen

PUBLICATIES

Faay-renovatie-drachten

Verduurzaming 65 monumentale woningen Drachten

In Drachten zijn 65 woningen verduurzaamd om zo het energieverbruik van de woningen te reduceren. Daken en de aangebouwde bergingen en inpandige bijkeukens zijn voorzien van betere isolatie, wat niet alleen zorgt voor een lagere energierekening, maar ook voor een hoger wooncomfort.

Lees verder »

Vakantiesluiting

In week 31, 32 en 33 zijn wij gesloten

Van 29 juli tot en met 18 augustus vieren wij zomervakantie en gaan we ontspannen, genieten en opladen. Vanaf maandag 19 augustus staan wij weer fit en uitgerust voor u klaar.

Niet alleen ons kantoor, maar ook de fabriek sluit in deze weken. In deze drie weken wordt er niet geleverd en geproduceerd.  Bestellingen die in deze weken worden geplaatst, worden vanaf maandag 19 augustus in behandeling genomen. Na de zomersluiting nemen wij dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Alle medewerkers van Faay Vianen wensen u een fijne vakantie toe!