Skip to main content
Vlasberichten

Gezien het belang van langdurige CO2-opslag in relatie tot klimaatopwarming en de groeiende bio-economie, kijken meer marktpartijen in de richting van bouwtoepassingen. Lang-cyclische (= méérdere gebruiksjaren of zelfs decennia) opslag van CO2 is méér dan ooit aan de orde. Indien we dit in bouwtoepassingen kunnen combineren met andere vlas-typische functionaliteiten (ratio sterkte/gewicht, akoestische demping, isolatiewaardes, …), dan hebben we terug een “winnende combinatie” voor vele jaren ver. De latijnse naam voor vezelvlas “linum usitatissimum” (het zeer nuttige/veelzijdige vlas) kan hierdoor terug een deel van de oplossing worden in de strijd tegen verdere klimaatopwarming door inzet in duurzaam en bio-based bouwen. De tijd is méér dan rijp hiervoor! 

Zowel in België als in Nederland is de interesse voor de inzet van vlas-componenten voor een bio-gebaseerde bouw-industrie dan ook terug sterk stijgend. In ons gemeenschappelijk bio-economie-traject met ILVO zullen we dit als ABV ook verder op de kaart pogen te zetten. We werden recent ook gecontacteerd door diverse Belgische bouw-gerelateerde bedrijven om hier een verdere afstemmings-agenda te bewerkstelligen. 

PUBLICATIES
Slim bouwen met Faay

Het gemak waarmee gebouwd kan worden is echt een enorm voordeel van FAAY wandpanelen. De wand bestaat uit een massieve kern met aan weerszijden een gipskartonplaat. Stijl- en regelwerk, isolatie en eindbeplating zijn in één paneel samengevat.

170 Woningen slopen en opnieuw bouwen in 40 dagen

In het Haerenkwartier in Oosterwolde vernieuwt aannemer Nijhuis Bouw in opdracht van woningcorporatie Actium 170 woningen. De initiële aanvraag die Nijhuis kreeg ging over het gasloos maken en verbeteren van...