Skip to main content

Faay’s duurzame wanden en plafonds voorzien in eerste levensbehoefte

By 18 oktober 2017februari 14th, 2018Algemeen, Nieuws, Nieuws op homepage

Terwijl staal in woningen juist paniek veroorzaakt.

Wifi-beste-faay-wanden

Bouwmaterialen hoeven helemaal geen stoorzender te zijn.

Wat gebeurt er als er geen wifi beschikbaar is?

Al snel overvalt ons een paniekerig gevoel. Dit gevoel wordt mede veroorzaakt door het fenomeen ‘FOMO’; The Fear Of Missing Out. We zijn vrijwel direct bang om belangrijke zaken te missen, omdat we tijdelijk geen (stabiele) online toegang hebben. Waarschijnlijk ook voor u herkenbaar, omdat wifi inmiddels voor heel veel mensen een eerste levensbehoefte is geworden.

Kooi van Faraday

Steeds vaker blijkt dat bepaalde bouwmaterialen, zoals metaal, beton, staal en bepaalde folies die in wanden en vloeren gebruikt worden, een enorme stoorzender vormen in de vervulling van deze ‘eerste levensbehoefte’. Zo gaan metaal en wifi namelijk helemaal niet goed samen. In feite vormt het gebruikte metaal een ‘kooi’ en dooft het de signalen op die manier uit. Ook wel kooi van Faraday-effect genoemd. Denk ook maar aan het effect van grote archiefkasten, radiatoren of koelkasten in de buurt van een router, die het wifi-signaal bijna volledig blokkeren.

Beton, isolatiefolie en metal stud wanden zijn echte stoorzenders

Talrijke klachten over het bereik en de wifi-ontvangst zijn overal vindbaar en hoorbaar, vooral daar waar het nieuwbouw betreft. Dat komt omdat in de nieuwbouw van woningen veel metaal gebruikt wordt in het beton en in isolatiefolies. Worden er daarnaast in de woning metal stud wanden geplaatst, dan komt het wifisignaal vanuit de meterkast vaak niet eens meer tot in de volgende ruimtes.

En zodra een gebouw of woning dus (te) veel metaal bevat, bijvoorbeeld dankzij de geplaatste metal stud wanden, regent het klachten over slecht bereik en slechte wifi-ontvangst.

Doordat de toepassing van metaal dus het wifi-signaal tegenhoudt, en het signaal steeds zwakker wordt, heeft dit als gevolg dat mensen in allerlei ruimtes wifi-versterkers plaatsen om alsnog een beter bereik te krijgen. Over de schadelijke gevolgen hiervan op de gezondheid is al veel onderzoek gedaan. Denk maar aan ernstige gevolgen als slapeloosheid en ongezonde straling.

Natuurlijke, gezonde materialen in wanden en plafonds

Het kan ook anders. De bouwmaterialen die Faay toepast in wanden en plafonds, zoals scheidingswanden en woningscheidende wanden, bestaan uit natuurlijke en duurzame bouwmaterialen zoals vlas en houtachtige materialen. Deze materialen hebben weinig tot geen invloed op het wifi-signaal en veroorzaken dus ook geen storingen tijdens het gebruik van wifi. Dit maakt deze wanden zeer geschikt voor nieuwbouw, maar zeker ook voor transformaties.

Dat we hiermee dus ook een nieuwe ‘eerste levensbehoefte’ van bewoners en gebruikers vervullen, namelijk een uitstekende wifi-ontvangst, biedt veel perspectief.

Informeer daarom vrijblijvend naar de mogelijkheden van onze duurzame bouwmaterialen voor wanden en plafonds en bied opdrachtgevers en gebruikers ook dit belangrijke voordeel.

Overige projecten