Brandwerend plafond oplossing voor zorgvastgoed

By 8 februari 2016mei 29th, 2017Publicaties
Faay Wanden en Plafonds - Renda - Brandwerende plafonds

Wekelijks worden artikelen online gepubliceerd en in print verschijnt Renda-magazine.

Faay Vianen B.V. werkt per januari 2015 samen met Promat BV, marktleider in bouwkundige brandpreventie, en Sira, brandpreventiespecialist. De drie bedrijven brengen gezamenlijk het brandwerende scheidingssysteem 2resist® 60 ceiling system op de markt. Door de langere brandwerendheid, kunnen de platen een oplossing zijn voor toepassing in zorgvastgoed.

Het 2resist® 60 ceiling system is een doorontwikkeling van het in 2014 geïntroduceerde 2resist® 120 ceiling system. Het bestaat uit twee componenten – brandwerende Promat-panelen en Faay-bevestigingsprofielen – en voldoet aan de eisen in het Bouwbesluit. De brandwerende scheiding is inmiddels getest bij Efectis Nederland BV. De beoogde uitkomst, 60 minuten brandwerendheid, is daarbij ruimschoots overtroffen. Met name in zorgvastgoed kan dit systeem uitkomst bieden, waar extra tijd om te vluchten letterlijk van levensbelang is.

Uitneembare panelen

Voor de brandwerende profilering aan de plafondpanelen is een CNC-freesmachine geïnstalleerd. De panelen blijven uitneembaar voor bijvoorbeeld onderhoudswerk en na het terugleggen van de platen heeft het plafond zijn oorspronkelijke brandwerendheid weer terug. De afwerking bestaat uit kantprofielen waar schilderijen en dergelijke aan kunnen worden opgehangen.

Gecertificeerde montage

Montage is op dit moment in handen van gecertificeerd montagebedrijf Sira. Daarnaast worden ook andere montagebedrijven opgeleid om de hooggekwalificeerde plafonds onder certificaat te kunnen bevestigen. Dit ontzorgt gebouweigenaren en geeft hun de zekerheid van een vakkundige montage, die eraan bijdraagt dat de 2resist® plafonds de wettelijke toets der kritiek doorstaan.

PUBLICATIES
Wij zijn duurzaam!?

De LCA maakt inzichtelijk wat de milieueffecten van een product zijn. En op deze wijze kan je ook zien hoe een specifiek product scoort ten opzichte van alternatieve producten.

Bijna Energie Neutrale woningen in Bekkevoort

Het Belgische Eco-Bouwtechniek werkt aan een nieuwe manier van bouwen, dat hen toelaat om kwalitatief en toch betaalbaar te gaan bouwen en wonen. Met als hoofddoelstelling: Energie Zuinig en Energie Vriendelijk te wonen!

We have been offered the gorgeous Ladymatic series from Rr, a group that not simply capabilities beautiful wrist replica watches watches but additionally comes with an amazing method of could wrist watches. With many smooth exciting watches along with other considerably simple and superior inside their minimalism, this specific series by no means ceases to astonish us.