Skip to main content

Brandwerend plafond oplossing voor zorgvastgoed

By 8 februari 2016mei 29th, 2017Publicaties
Faay Wanden en Plafonds - Renda - Brandwerende plafonds

Wekelijks worden artikelen online gepubliceerd en in print verschijnt Renda-magazine.

Faay Vianen B.V. werkt per januari 2015 samen met Promat BV, marktleider in bouwkundige brandpreventie, en Sira, brandpreventiespecialist. De drie bedrijven brengen gezamenlijk het brandwerende scheidingssysteem 2resist® 60 ceiling system op de markt. Door de langere brandwerendheid, kunnen de platen een oplossing zijn voor toepassing in zorgvastgoed.

Het 2resist® 60 ceiling system is een doorontwikkeling van het in 2014 geïntroduceerde 2resist® 120 ceiling system. Het bestaat uit twee componenten – brandwerende Promat-panelen en Faay-bevestigingsprofielen – en voldoet aan de eisen in het Bouwbesluit. De brandwerende scheiding is inmiddels getest bij Efectis Nederland BV. De beoogde uitkomst, 60 minuten brandwerendheid, is daarbij ruimschoots overtroffen. Met name in zorgvastgoed kan dit systeem uitkomst bieden, waar extra tijd om te vluchten letterlijk van levensbelang is.

Uitneembare panelen

Voor de brandwerende profilering aan de plafondpanelen is een CNC-freesmachine geïnstalleerd. De panelen blijven uitneembaar voor bijvoorbeeld onderhoudswerk en na het terugleggen van de platen heeft het plafond zijn oorspronkelijke brandwerendheid weer terug. De afwerking bestaat uit kantprofielen waar schilderijen en dergelijke aan kunnen worden opgehangen.

Gecertificeerde montage

Montage is op dit moment in handen van gecertificeerd montagebedrijf Sira. Daarnaast worden ook andere montagebedrijven opgeleid om de hooggekwalificeerde plafonds onder certificaat te kunnen bevestigen. Dit ontzorgt gebouweigenaren en geeft hun de zekerheid van een vakkundige montage, die eraan bijdraagt dat de 2resist® plafonds de wettelijke toets der kritiek doorstaan.

PUBLICATIES
Bio-based bouwen met vlas

Zowel in België als in Nederland is de interesse voor de inzet van vlas-componenten voor een bio-gebaseerde bouw-industrie dan ook terug sterk stijgend. In ons gemeenschappelijk bio-economie-traject met ILVO zullen we dit als ABV ook verder op de kaart pogen te zetten.

Slim bouwen met Faay

Het gemak waarmee gebouwd kan worden is echt een enorm voordeel van FAAY wandpanelen. De wand bestaat uit een massieve kern met aan weerszijden een gipskartonplaat. Stijl- en regelwerk, isolatie en eindbeplating zijn in één paneel samengevat.

Vakantiesluiting

In week 31, 32 en 33 zijn wij gesloten

Van 29 juli tot en met 18 augustus vieren wij zomervakantie en gaan we ontspannen, genieten en opladen. Vanaf maandag 19 augustus staan wij weer fit en uitgerust voor u klaar.

Niet alleen ons kantoor, maar ook de fabriek sluit in deze weken. In deze drie weken wordt er niet geleverd en geproduceerd.  Bestellingen die in deze weken worden geplaatst, worden vanaf maandag 19 augustus in behandeling genomen. Na de zomersluiting nemen wij dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Alle medewerkers van Faay Vianen wensen u een fijne vakantie toe!