Brandwerend plafond oplossing voor zorgvastgoed

By 8 februari 2016mei 29th, 2017Publicaties
Faay Wanden en Plafonds - Renda - Brandwerende plafonds

Wekelijks worden artikelen online gepubliceerd en in print verschijnt Renda-magazine.

Faay Vianen B.V. werkt per januari 2015 samen met Promat BV, marktleider in bouwkundige brandpreventie, en Sira, brandpreventiespecialist. De drie bedrijven brengen gezamenlijk het brandwerende scheidingssysteem 2resist® 60 ceiling system op de markt. Door de langere brandwerendheid, kunnen de platen een oplossing zijn voor toepassing in zorgvastgoed.

Het 2resist® 60 ceiling system is een doorontwikkeling van het in 2014 geïntroduceerde 2resist® 120 ceiling system. Het bestaat uit twee componenten – brandwerende Promat-panelen en Faay-bevestigingsprofielen – en voldoet aan de eisen in het Bouwbesluit. De brandwerende scheiding is inmiddels getest bij Efectis Nederland BV. De beoogde uitkomst, 60 minuten brandwerendheid, is daarbij ruimschoots overtroffen. Met name in zorgvastgoed kan dit systeem uitkomst bieden, waar extra tijd om te vluchten letterlijk van levensbelang is.

Uitneembare panelen

Voor de brandwerende profilering aan de plafondpanelen is een CNC-freesmachine geïnstalleerd. De panelen blijven uitneembaar voor bijvoorbeeld onderhoudswerk en na het terugleggen van de platen heeft het plafond zijn oorspronkelijke brandwerendheid weer terug. De afwerking bestaat uit kantprofielen waar schilderijen en dergelijke aan kunnen worden opgehangen.

Gecertificeerde montage

Montage is op dit moment in handen van gecertificeerd montagebedrijf Sira. Daarnaast worden ook andere montagebedrijven opgeleid om de hooggekwalificeerde plafonds onder certificaat te kunnen bevestigen. Dit ontzorgt gebouweigenaren en geeft hun de zekerheid van een vakkundige montage, die eraan bijdraagt dat de 2resist® plafonds de wettelijke toets der kritiek doorstaan.

PUBLICATIES
Slim bouwen met Faay

Het gemak waarmee gebouwd kan worden is echt een enorm voordeel van FAAY wandpanelen. De wand bestaat uit een massieve kern met aan weerszijden een gipskartonplaat. Stijl- en regelwerk, isolatie en eindbeplating zijn in één paneel samengevat.

170 Woningen slopen en opnieuw bouwen in 40 dagen

In het Haerenkwartier in Oosterwolde vernieuwt aannemer Nijhuis Bouw in opdracht van woningcorporatie Actium 170 woningen. De initiële aanvraag die Nijhuis kreeg ging over het gasloos maken en verbeteren van...

We have been offered the gorgeous Ladymatic series from Rr, a group that not simply capabilities beautiful wrist replica watches watches but additionally comes with an amazing method of could wrist watches. With many smooth exciting watches along with other considerably simple and superior inside their minimalism, this specific series by no means ceases to astonish us.