Skip to main content

In de huidige bouw tijd is het vooral taak om naar de toekomst te kijken. Minder mensen op de bouw, stijgende bouwkosten en strakke planningen, terugdringen van stikstof en CO2. Naast deze ‘problemen’ die we moeten zien op te lossen, gaat het momenteel om veel meer. De prijzen van diverse grondstoffen rijzen de pan uit. Contracten worden opengebroken, leveringen lopen vertraging op. Voor de bouw hét moment om in kansen te denken in plaats van in bedreigingen.

Het gemak waarmee gebouwd kan worden is echt een enorm voordeel van FAAY wandpanelen. De wand bestaat uit een massieve kern met aan weerszijden een gipskartonplaat. Stijl- en regelwerk, isolatie en eindbeplating zijn in één paneel samengevat. Door de bijzondere constructie met een veer-groefverbinding zijn ze eenvoudig en snel te plaatsen. In een paar stappen staat er een strakke, solide en schroefvaste wand! En door de toplaag van gips is iedere afwerking mogelijk.

PUBLICATIES
Bio-based bouwen met vlas

Zowel in België als in Nederland is de interesse voor de inzet van vlas-componenten voor een bio-gebaseerde bouw-industrie dan ook terug sterk stijgend. In ons gemeenschappelijk bio-economie-traject met ILVO zullen we dit als ABV ook verder op de kaart pogen te zetten.

170 Woningen slopen en opnieuw bouwen in 40 dagen

In het Haerenkwartier in Oosterwolde vernieuwt aannemer Nijhuis Bouw in opdracht van woningcorporatie Actium 170 woningen. De initiële aanvraag die Nijhuis kreeg ging over het gasloos maken en verbeteren van...