Skip to main content

Ook verzekeringsmaatschappijen erg geïnteresseerd in 2Resist ceiling-system

By 7 juni 2014mei 24th, 2017Publicaties
Faay Wanden en Plafonds - Zorgcentra cover
In ons vakblad nemen we de in de zorgsector spelende problematiek onder de loep en worden nieuwe ontwikkelingen op het gebied van (ver)bouw gevolgd. Eén van de belangrijkste redenen van het ontstaan van dit vakblad is de grote behoefte aan juiste informatie tijdens de periode van nieuwbouw en renovatie.
Faay Wanden en Plafond - Brandwerend plafond detail

Het 2Resist ceiling system is geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie, zowel in natte als droge en hygiënische ruimtes.
De eerste afnemer van het plafond is de Geestelijke GezondheidsZorg (GGZ) Eindhoven. Het gaat daar om een instelling waar mensen met zware psychische klachten worden gehuisvest.
De GGZ had een aantal eisen. Zo moest het plafondsysteem minimaal 90 minuten brandwerend zijn. Een tweede wens was dat het plafond uitneembaar moest zijn voor de momenten waarop er iets aan de installaties aangepast moest worden.
Het 2Resist ceiling system voldoet volledig aan deze eisen. Bovendien is het plafondsysteem kant en klaar zodra het gelegd is. De witte platen hebben een korrelstructuur en een perforatie voor de akoestiek en hoeven niet meer geverfd of bewerkt te worden. De plafondtegels zijn samengesteld uit nagenoeg onbrandbare producten. Een bijkomend voordeel is dat ze een goede geluidsisolatie en een hoge thermische isolatie bieden.
Daarnaast verbetert het plafondsysteem de duurzaamheid van het pand niet alleen dankzij de brandwerende kwaliteit, maar ook doordat de platen uitneembaar en herplaatsbaar zijn en dankzij het minimale zaagverlies tijdens de montage. Dit is te danken aan de slimme calculatieservice van Faay. De ruimtes
worden vooraf digitaal ingetekend, waarna direct duidelijk wordt hoeveel materiaal er nodig is.

PUBLICATIES
Bio-based bouwen met vlas

Zowel in België als in Nederland is de interesse voor de inzet van vlas-componenten voor een bio-gebaseerde bouw-industrie dan ook terug sterk stijgend. In ons gemeenschappelijk bio-economie-traject met ILVO zullen we dit als ABV ook verder op de kaart pogen te zetten.

Slim bouwen met Faay

Het gemak waarmee gebouwd kan worden is echt een enorm voordeel van FAAY wandpanelen. De wand bestaat uit een massieve kern met aan weerszijden een gipskartonplaat. Stijl- en regelwerk, isolatie en eindbeplating zijn in één paneel samengevat.