Ook verzekeringsmaatschappijen erg geïnteresseerd in 2Resist ceiling-system

By 7 juni 2014mei 24th, 2017Publicaties
Faay Wanden en Plafonds - Zorgcentra cover
In ons vakblad nemen we de in de zorgsector spelende problematiek onder de loep en worden nieuwe ontwikkelingen op het gebied van (ver)bouw gevolgd. Eén van de belangrijkste redenen van het ontstaan van dit vakblad is de grote behoefte aan juiste informatie tijdens de periode van nieuwbouw en renovatie.
Faay Wanden en Plafond - Brandwerend plafond detail

Het 2Resist ceiling system is geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie, zowel in natte als droge en hygiënische ruimtes.
De eerste afnemer van het plafond is de Geestelijke GezondheidsZorg (GGZ) Eindhoven. Het gaat daar om een instelling waar mensen met zware psychische klachten worden gehuisvest.
De GGZ had een aantal eisen. Zo moest het plafondsysteem minimaal 90 minuten brandwerend zijn. Een tweede wens was dat het plafond uitneembaar moest zijn voor de momenten waarop er iets aan de installaties aangepast moest worden.
Het 2Resist ceiling system voldoet volledig aan deze eisen. Bovendien is het plafondsysteem kant en klaar zodra het gelegd is. De witte platen hebben een korrelstructuur en een perforatie voor de akoestiek en hoeven niet meer geverfd of bewerkt te worden. De plafondtegels zijn samengesteld uit nagenoeg onbrandbare producten. Een bijkomend voordeel is dat ze een goede geluidsisolatie en een hoge thermische isolatie bieden.
Daarnaast verbetert het plafondsysteem de duurzaamheid van het pand niet alleen dankzij de brandwerende kwaliteit, maar ook doordat de platen uitneembaar en herplaatsbaar zijn en dankzij het minimale zaagverlies tijdens de montage. Dit is te danken aan de slimme calculatieservice van Faay. De ruimtes
worden vooraf digitaal ingetekend, waarna direct duidelijk wordt hoeveel materiaal er nodig is.

PUBLICATIES
All electric renovatie in ‘t Ven

Woningcorporaties staan dezer dagen voor grote uitdagingen gesteld: grootscheepse renovatie om labelsprongen te maken. Renovaties die vaak plaats vinden in bewoonde staat en complexe problemen als geluidsoverlast, tocht, vocht en...

Renoveren of hernieuwbouwen?

In 35 dagen een nieuwe energieneutrale woning met daarin complete kant-en-klare Kingsize scheidingswanden van Faay.