Prefabben zit in ons bloed

By 8 februari 2016mei 22nd, 2017Publicaties
Faay Wanden en Plafonds - Renda cover

Wekelijks worden artikelen online gepubliceerd en in print verschijnt Renda-magazine.

nr 4 december 2015
tekst robert dingemans

Cees Faay is directeur R&D bij Faay Vianen. Liefhebberij, noemt hij het. Na ruim 30 jaar aan het hoofd van het familiebedrijf te hebben gestaan, droeg de oprichter in 2005 de scepter over aan de volgende generatie. Nu mag hij zich puur richten op zijn passie: innoveren. Praat je met Cees Faay over innoveren, dan heb je het al snel over prefab. De scheidingswand die hij bijna 45 jaar geleden ontwikkelde en die de grond- slag vormt voor al de producten die sindsdien uit de fabriek in Vianen rolden, was al een prefab wand. “Wij dachten: we kunnen de bouw versnellen. Men was gewend om elk muurtje met de hand te metselen.” Eerst werd er lacherig over gedaan, maar Faay liftte mee op de renovatiegolf van de jaren 70. Met de prefab-wanden werd het veranderen van de woningplattegrond ineens een stuk makkelijker. Prefab nam sindsdien een hoge vlucht en zit vooral de laatste jaren weer flink in de lift. “Een huis is tegenwoordig volledig prefab neer te zetten. Die ontwikkelingen zullen alleen maar doorgaan en in kwaliteit verbeteren.” Bij Faay manifesteert zich dat de afgelopen jaren bijvoorbeeld in de vorm van de prefab badkamer, “die takelen we zo naar binnen”, en de ontwikkeling van brandwerende plafondsystemen. De ontwikkeling van steeds meer prefab elementen is logisch gezien de “In de horizontale keten verdwijnt de rol van de tussenhandel”…

PUBLICATIES
353 vooroorlogse sociale huurwoningen krijgen complete make-over

Na drie jaar van voorbereidingen en testen was het eigenlijk zover: eind 2019 keurden de bewoners van de buurt Complex 507 in Lombok-West (Utrecht) de plannen goed, waardoor in april gestart kon met de grondige renovatie van 353 sociale huurwoningen.

Kingsize-wanden maken doorlooptijd nog korter

In Almere benut ontwikkelende bouwer Dura Vermeer Bouw Hengelo al in de ruwbouw de voordelen van door Faay geleverd prefab meterkasten en verdiepingshoge Kingsize wanden.

We have been offered the gorgeous Ladymatic series from Rr, a group that not simply capabilities beautiful wrist replica watches watches but additionally comes with an amazing method of could wrist watches. With many smooth exciting watches along with other considerably simple and superior inside their minimalism, this specific series by no means ceases to astonish us.