Skip to main content

Aan het eind van de boulevard, op een van de mooiste plekjes van Harderwijk, ligt aan het strand het vriendelijke familiehotel Monopole. Het hotel is al ruim veertig jaar in handen van de familie Posthumus en wordt gekenmerkt door de zeer persoonlijke benadering van haar klanten.

Het probleem

De plafonds in het hotel voldeden niet langer aan de huidige brandwerende eisen. Ze hangen onder houten balklagen en er bevinden zich stalen balken in de gebouwconstructie. Daarbij zijn er in de keuken in het plenum vele installaties aanwezig. Wanneer elke doorvoer en elke balk brandwerend ingepakt zou moeten worden, zou dit een kostbare en arbeidsintensieve klus worden. En als er ergens een plek is waar aan veiligheid geen concessies worden gedaan, dan is het in familiehotel Monopole.

Gelukkig hadden de hoteleigenaren en de brandweer Harderwijk in het verleden al zeer positieve ervaringen met FAAY-producten opgedaan: er zijn indertijd naar volle tevredenheid woningscheidende en bovendien hoog brandwerende IW148-wanden van Faay toegepast.

De oplossing

Mede op basis van deze ervaring is voor de plafonds in hotel Monopole dan ook wederom gekozen voor Faay. Voor het hoog brandwerende FAAY 2resist® 60 ceiling system, om precies te zijn. Onder strenge controle van de brandweer Harderwijk, en na het inzien van de testrapporten, is goedkeuring gegeven op het monteren van dit innovatieve en sterk veiligheidsverhogende plafondsysteem voor betrouwbare brandbescherming.

Het FAAY 2resist® 60 ceiling system levert met 60 minuten gegarandeerde brandwerendheid een betrouwbare bescherming bij brand. Bovendien is het demontabel, wat in dit geval met name in de keuken zeer praktisch is. Zo blijven alle installaties boven het plafond eenvoudig bereikbaar; er is achteraf altijd goed bij te komen. Dit komt doordat de plafondplaten maar op één manier teruggelegd kunnen worden. Na uitnemen en weer terugplaatsen heeft het plafond zijn oorspronkelijke en gegarandeerde brandwerendheid dus weer voor de volle 100% terug.

Het FAAY 2resist® 60 ceiling system bestaat onder andere uit innovatieve plafondpanelen die autonoom – exclusief de bovenliggende constructie – garant staan voor de hoge brandwerendheid. Van de Kolk Montage uit Harderwijk heeft de plafonds geïnstalleerd.

Overige projecten