Skip to main content

IKEA wereldwijd

By 3 februari 2014december 15th, 2020Accessoires, Scheidingswanden, Project

Het probleem

Aangezien IKEA haar interieur regelmatig aanpast, waren zij op zoek naar flexibele wandelementen, die makkelijk te verplaatsen zijn, maar toch robuust zijn.

Faay Wanden en Plafonds - Ikea SP54 wandelementen

De oplossing

IKEA gebruikt de 54 mm dikke massieve SP54 wandelementen vanwege hun grote schroefvastheid. Je hangt er net zo makkelijk een CD-rekje aan op als metalen displays waarop complete (slaap)banken worden tentoongesteld. Verder beschikt IKEA met deze panelen over ingebouwde leidingschachten. Erg handig voor alle verlichting waarmee ze de woonmilieus voorzien.

De flexibiliteit is een ander voordeel van dit systeem. De panelen worden onderling dotsgewijs verlijmd. Daardoor zijn ze makkelijk te demonteren en te hergebruiken bij een nieuwe showroomindeling.

Men was zo enthousiast, dat FAAY nu standaard in de ‘huisstijlbijbel’ wordt geadviseerd.

Dertig jaar geleden begon het Ikea-FAAY samenwerkingsverband. Bij de eerste IKEA-vestiging in Nederland die in 1979 werd geopend in Sliedrecht. En van daaruit begon de ‘opmars’. Onlangs hebben we vestigingen in Dubai, Washington, Tel Aviv en Tokio geleverd. Momenteel leveren we aan circa 180 IKEA vestigingen.

Overige projecten