Skip to main content

Jumbo Foodmarkt Leidsche Rijn; supermarkt of restaurant?

By 5 juni 2018juli 27th, 2021Algemeen, Nieuws, Project

Met een oppervlakte van zo’n 3500 m2 is Jumbo Foodmarkt Leidsche Rijn de grootste supermarkt in de regio. Een prachtig concept waarin Jumbo en La Place samensmelten. Het wordt de vierde vestiging van een Jumbo Foodmarkt na Breda, Amsterdam en Veghel.

Combinatie Jumbo en La Place

Voor de dagelijkse boodschappen is er een uitgebreid foodassortiment, maar klanten kunnen ook vers bereide gerechten meenemen of ter plaatse opeten in het ‘Foodcafé’ met 240 zitplaatsen.

Snel ombouwen vanuit een gezamenlijk doel

Van Wijnen bouwde de winkel om, vanuit de gezamenlijke doelstelling ‘snel opleveren’.

Bij een winkelombouw is het uitgangspunt een maximale doorlooptijd van anderhalve week. Om dat te kunnen bereiken, spelen verschillende factoren een rol, onder andere het gebruik van de juiste materialen en een zo hoog mogelijke montagesnelheid.

Bij de ombouw van de Jumbo Foodmarkt is precies vanwege die redenen gekozen voor de scheidingswanden VP70 van Faay. Ruim 2000 m2 scheidingswanden, verdiepingshoog (3600 mm), robuust en schroefvast.

Jumbo-faay-wanden-ingang

Duurzame keuze

De 40 cm brede en 70 mm slanke VP70 panelen zijn gemaakt van bio-based materiaal en hebben een massieve kern van vlasscheven en een toplaag van gipskarton. Daardoor zijn ze brandwerend, geluidwerend en thermisch isolerend. En schroefvast.

Snelheid staat voorop

Faay panelen zijn eindbeplating, spouwvulling en stijl- en regelwerk in één, wat zorgt voor een snelle (en dus kostenefficiënte) montage. Bij het plaatsen van de panelen zorgen de verbindingsveren voor het onderlinge verband en voor de koppeling met vloer en plafond. De panelen kunnen zo een voor een eenvoudig en snel geplaatst worden.

De snelheid in de verbouwing was een vereiste. Dit is gunstig voor de doorlooptijd en bijbehorende bouwkosten, maar vooral ook voor de omzet van Jumbo. Hoe sneller er gebouwd wordt, des te eerder is de Jumbo vestiging weer draaiende.

Overige projecten

Vakantiesluiting

In week 31, 32 en 33 zijn wij gesloten

Van 29 juli tot en met 18 augustus vieren wij zomervakantie en gaan we ontspannen, genieten en opladen. Vanaf maandag 19 augustus staan wij weer fit en uitgerust voor u klaar.

Niet alleen ons kantoor, maar ook de fabriek sluit in deze weken. In deze drie weken wordt er niet geleverd en geproduceerd.  Bestellingen die in deze weken worden geplaatst, worden vanaf maandag 19 augustus in behandeling genomen. Na de zomersluiting nemen wij dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Alle medewerkers van Faay Vianen wensen u een fijne vakantie toe!