Skip to main content

Één blik achteruit, twee blikken vooruit!

We kijken nog heel even in onze achteruitkijkspiegel en daarna is het tijd om weer vooruit te kijken. Even stilstaan bij het afgelopen jaar, vaak één van de tradities in deze periode van het jaar. Het jaar 2023 was zeker zakelijk gezien een mooi jaar. Samen hebben we als team weer bijzondere momenten beleefd, audits behaald, partnerships met relaties getekend en mooie projecten afgerond. Hard gewerkt en (bijna) altijd met een lach.

Maar het was ook een jaar met een ruw randje. Een jaar met onrust, aanslagen en oorlogen. En een ‘heftig klimaatjaar’. De aardbevingen, overstromingen, hoge temperaturen en smeltende gletsjers onderstrepen nogmaals het belang van een ambitieus klimaatbeleid.

Kantelpunt is bereikt

Wat we zien in de bouw is dat er een kantelpunt is bereikt naar klimaatpositief, biobased bouwen. Inmiddels kent men en weet men De Meest Duurzame Faay Wand te vinden. We zien dat ook de retailsector circulair (ver)bouwen heeft omarmd. Zo is er door AHOLD zeer positief gereageerd op het gebruik van de FAAY vlaspanelen. IKEA wereldwijd heeft weer een overeenkomst getekend voor de komende 3 jaar, JUMBO kiest ook voor circulair en dus voor FAAY wanden en ook een grote retailketen in Vietnam heeft voor haar circulaire inrichting gekozen voor de wanden van Faay. 

Als persoon en als bedrijf moeten we bewustwording creëren …

Bewustwording dat er een transitie gaande is. Daar zet Faay zeker op in. Vergroenen en verduurzamen zijn belangrijk in onze bedrijfsfilosofie. Met onze zonnepanelen en warmteterugwinning produceert Faay nagenoeg energieneutraal. Ook op het gebied van circulariteit van de FAAY-wand zetten wij verregaande stappen. Wij werken allen nog maar met formaldehyde-arme vlasplaten en daarbij geven wij ook een terugnameoptie voor de (vlaskern)wand.

Mark Faay: “Elke investering die wij waardevol vinden en bijdraagt aan maatschappelijk verantwoord ondernemen doen we.”

Zero-waste produceren met nieuwe machine

Faay is continu in beweging om de duurzaamheid van haar eigen productieprocessen steeds verder te verbeteren. 2023 stond in het teken van de start van de uitbreiding en vernieuwing van onze ‘lijn B’, de productielijn waar het gros van onze Meest Duurzame Wand overheen rolt. Met deze vernieuwing reduceren we tijdens de productie onze CO2-uitstoot, verminderen we ons energieverbruik, en kunnen we efficiënter, emissieloos, zero-waste en nóg meer oplossingen op maat produceren.

Voor het nieuwe jaar staan er een aantal mooie langlopende (nieuw)bouwprojecten op stapel en komen we met een prefab, alles-in-één biobased na-isolatiepaneel.
We kijken dan ook met een frisse mindset vol verwachting uit naar 2024, een nieuw jaar, met nieuwe ideeën en nieuwe kansen.

We gaan met trots en vol van energie het nieuwe jaar in. Namens alle medewerkers van FAAY wensen we iedereen een mooi, duurzaam en vooral gezond 2024.

Heeft u voor komend jaar een uitdaging, bent u nieuwsgierig naar onze producten of wilt u gewoon een keer langskomen?

Vakantiesluiting

In week 31, 32 en 33 zijn wij gesloten

Van 29 juli tot en met 18 augustus vieren wij zomervakantie en gaan we ontspannen, genieten en opladen. Vanaf maandag 19 augustus staan wij weer fit en uitgerust voor u klaar.

Niet alleen ons kantoor, maar ook de fabriek sluit in deze weken. In deze drie weken wordt er niet geleverd en geproduceerd.  Bestellingen die in deze weken worden geplaatst, worden vanaf maandag 19 augustus in behandeling genomen. Na de zomersluiting nemen wij dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Alle medewerkers van Faay Vianen wensen u een fijne vakantie toe!