Skip to main content

Het probleem

Zorgdragen voor optimale bescherming. Voor bewoners en patienten. Want wie veiligheid serieus neemt, anticipeert op brandgevaar.

Zorgresidentie Velp (bij Grave), gevestigd in een voormalig Jezuïeten Klooster. In deze residentie is een ruim aanbod van huurappartementen gesitueerd. De mogelijkheid wordt geboden om zelfstandig te wonen met (indien nodig) 24 uur per dag zorg.
De zorgresidentie biedt plaats aan circa 35 tweepersoons appartementen, 22 eenpersoonsappartementen en 17 verpleegkamers voor tijdelijk verblijf.

De oplossing

De plafonds in de diverse kamers van de zorgresidentie zijn uitgevoerd met 2resist 60 ceiling system van Faay. Een demontabel brandwerend plafondsysteem wat met 60 minuten brandwerendheid een betrouwbare bescherming biedt bij brand.

Het 2resist® ceiling system bevat innovatieve plafondpanelen die autonoom – exclusief de bovenliggende constructie – garant staan voor een hoge brandwerendheid van 60 minuten. De plafondpanelen bieden door hun eigen kwaliteiten – dus onafhankelijk van de montageconstructie – een brandwerendheid van 60 minuten.

Het systeem bestaat uit slechts twee componenten: brandwerende Promat panelen en Faay bevestigingsprofielen. De panelen bevatten een brandwerende randprofilering aangebracht door een hypermoderne CNC frees in de Faay fabriek. De panelen worden bevestigd in een verdekte, vrijdragende ophangconstructie met een grote overspanningscapaciteit (ophangpunten op elke 3 m).

24 uurs-zorg in combinatie met een veilig en comfortabel gevoel

Overige projecten